Eier aksjer for millioner i konkurrent

Eier aksjer for millioner i konkurrent Benedicte Fasmer har vært sjef i Sparebank 1 SR-Bank siden 2021. Samtidig har hun eid aksjer i DNB, der hun tidligere satt i konsernledelsen. Benedicte Fasmer har sagt opp sin stilling som sjef for Sparebank 1 SR-Bank for å bli konsernsjef i Telenor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB


Eier aksjer for millioner i konkurrent

Benedicte Fasmer har vært sjef i Sparebank 1 SR-Bank siden 2021. Samtidig har hun eid aksjer i DNB, der hun tidligere satt i konsernledelsen.

Publisert: Publisert:

Fasmer er oppført som eier av 13.250 aksjer i DNB. Aksjene er fredag ettermiddag verdt 2,8 millioner kroner.

Den avtroppende SR-Bank-sjefen har tidligere jobbet som konserndirektør for bedriftsmarkedet i DNB. Da kjøpte hun og fikk tildelt aksjer som en del av sin lønnspakke, opplyser hun.

– Etter september 2020, da jeg fikk rollen i SR-Bank, har jeg hovedsakelig investert i verdipapirfond og SR-Bank-aksjer, skriver Fasmer i en e-post til E24.

Fasmer har sagt opp i SR-Bank for å bli konsernsjef i Telenor. Hun begynner i den nye stillingen 1. desember i år.

Har tjent millionbeløp

– Du har privatøkonomiske bindinger til DNB. Samtidig er du toppsjef i SR-Bank, som kjemper om markedsandeler og ønsker å ta en større del av DNBs marked. Ser du interessekonflikter her?

– Jeg har hatt et passivt forhold til aksjene i DNB siden jeg forlot DNB i 2019. For meg har det derfor ikke hatt noen praktisk betydning, og ingen påvirkning på hvordan jeg har utøvd jobben min som konsernsjef i SR-Bank.

Verdiene av Fasmers DNB-aksjer har steget med over 1 million kroner siden hun fikk jobben som sjef for SR-Bank, ifølge E24s beregninger.

Er boliglånskunde i banken hun leder

E24 har tidligere skrevet at Fasmer mener en banksjef bør være kunde i egen bank. Hun har omtalt det som et «kvalitetstegn».

– Det er nesten flaut å ikke være det, sa hun.

En av de første tingene Fasmer gjorde da hun begynte i stillingen, var å flytte boliglånet til SR-Bank, har hun opplyst.

Fasmers uttalelser om boliglånet kom på spørsmål fra E24, etter en sak om at DNB-sjef Kjerstin Braathen hadde boliglån i Handelsbanken. Braathen har nå flyttet boliglånet til DNB. Fasmers uttalte seg om egne vurderinger av problemstillingen, og ikke om saken om Braathens lån.

Les på E24+

Dette er sentralbanksjefens boliglån