Eduskunnan eräkerho tappoi nuoren karhun – somessa raivostuttiin


Kohu repesi kansanedustajien karhunkaadosta 🐻

Eduskunnan eräkerho osallistui sunnuntaina karhujahtiin, jossa kaadettiin yksi nuori karhu. Kansanedustaja Jenna Simula (ps) julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvan, jossa hän ja muut eräkerhon jäsenet poseerasivat karhun vieressä. Kuva sai aikaan kiivasta keskustelua ja kritiikkiä somessa.

Miksi karhun kaato herätti närää? 😡

Monet somen käyttäjät pitivät karhun kaatoa epäeettisenä, turhana ja julmana. He ihmettelivät, miksi kansanedustajat halusivat tappaa nuoren eläimen, joka ei ollut aiheuttanut mitään haittaa. He myös syyttivät eräkerhoa elvistelystä, välinpitämättömyydestä ja luonnon kunnioituksen puutteesta.

Mitä eräkerho ja metsästysasiantuntijat sanovat? 🗣️

Eräkerho ja metsästysasiantuntijat puolustivat karhun kaatoa laillisena, kestävänä ja vastuullisena metsästyksenä. He selittivät, että karhu oli riittävän vanha ja sukukypsä, eikä se ollut emonsa riippuvainen. He myös korostivat, että karhukanta on vahva ja kasvava, ja että metsästys on tarpeen säädellä sitä. He lisäsivät, että metsästys on osa suomalaista kulttuuria ja perinnettä, ja että se edistää ihmisen ja karhun sopusointuista yhteiseloa.

Mitä tästä opimme? 🤔

Tämä tapaus osoittaa, että karhun metsästys on kiistanalainen ja tunteita herättävä aihe Suomessa. Se myös paljastaa, että ihmisillä on erilaisia näkemyksiä siitä, mikä on oikein ja väärin suhteessa luontoon ja eläimiin. Siksi on tärkeää, että keskustelemme tästä aiheesta avoimesti, asiallisesti ja kunnioittavasti, ja että pyrimme ymmärtämään toistemme näkökulmia.