Dom mot Dödspatrullen-ledare efter ”overallmordet” 2017

Uppdaterad 11.19 | Publicerad 10.59 Män i vita overaller rusade ut ur en stulen Porsche Cayenne och avrättade en man i Uppsala, den 1 april 2017. Långt senare fick man DNA-träff på overallerna, och två ledarfigurer i Dödspatrullen kunde åtalas. Klockan 11 faller domen mot de båda männen, som står åtalade för mord. Enligt TT


Uppdaterad 11.19 | Publicerad 10.59

Män i vita overaller rusade ut ur en stulen Porsche Cayenne och avrättade en man i Uppsala, den 1 april 2017.

Långt senare fick man DNA-träff på overallerna, och två ledarfigurer i Dödspatrullen kunde åtalas.

Klockan 11 faller domen mot de båda männen, som står åtalade för mord. Enligt TT döms männen till fängelse.

Mordet skedde i Uppsala den 1 april 2017.

En man i 40-årsåldern sköts till döds med flera skott på en parkeringsplats utanför en restaurang i stadsdelen Boländerna.

Gärningsmännen var klädda i vita overaller, och fångades på övervakningsfilm när de hoppade ut ur en stulen Porsche Cayenne som hittades kort därpå.

1 / 2Foto: Polisen

Misstankarna riktades tidigt mot Dödspatrullen, ett då relativt nybildat gäng från Järva i Stockholm som utförde kontraktsmord.

Men inte förrän i mars 2024 kunde åtal väckas, mot två ledargestalter i Dödspatrullen. En av dem var då bosatt i Spanien.

Det var tack vare DNA-träffar på overaller som använts vid mordet, som fallet kunde leda till åtal.

– NFC har funnit DNA-spår på de engångsoveraller som gärningspersonerna bar vid mordet. NFC:s arbete har varit avgörande, säger senior åklagare Charlotta Stege Unger som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Texten uppdateras