Brand i industribyggnad i Hedemora

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video Det ska ha funnits gasflaskor i byggnaden och explosioner har hörts i området. Foto: Niklas Hagman Uppdaterad idag 12:37 Publicerad idag 08:19 Det har brunnit kraftigt i en industribyggnad i Hedemora under fredagen. Explosioner hördes från platsen och vägen stängdes av i närheten. Det var vid


Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Det ska ha funnits gasflaskor i byggnaden och explosioner har hörts i området. Foto: Niklas Hagman

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit kraftigt i en industribyggnad i Hedemora under fredagen. Explosioner hördes från platsen och vägen stängdes av i närheten.

Det var vid 07-tiden på fredagen som en industrilokal i Västerby i Hedemora kommun började brinna. Enligt uppgift ska det ha hörts explosioner från platsen och det fanns gasflaskor i byggnaden, enligt räddningstjänsten.

Polisen spärrade av vägen genom Västerby för att hålla trafiken borta från brandplatsen.

– Sen får vi naturligtvis utreda varför branden uppstått, det är nästa steg, berättar Anders Dahlman, presstalesperson hos polisen.

Förutom att det fanns gasflaskor i byggnaden är et oklart vad mer som finns i lokalen.

Flera enheter från räddningstjänsten har funnits på plats under fredagen. Vid 11.20-tiden uppger räddningstjänsten att man arbetar med eftersläckning på plats. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i branden. Ambulans larmades, men kunde återgå utan lastad patient.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.