Brand i anrikt köpcentrum – pizzeria förstörd

Uppdaterad 05.50 | Publicerad 00.40 Foto: Blåljus Stockholm En brand utbröt under natten mot tisdagen i anrika Sigma centrum i Upplands Väsby. En pizzeria totalförstördes och det blev rökskador i gallerian. Ett ögonvittne ringde in om branden klockan 00.06. Åtta minuter senare var första brandbilen på plats. – Det kommer svart rök från en pizzeria i


Uppdaterad 05.50 | Publicerad 00.40

Larmet om branden omkring midnatt.
Foto: Blåljus Stockholm

En brand utbröt under natten mot tisdagen i anrika Sigma centrum i Upplands Väsby.

En pizzeria totalförstördes och det blev rökskador i gallerian.

Ett ögonvittne ringde in om branden klockan 00.06. Åtta minuter senare var första brandbilen på plats.

– Det kommer svart rök från en pizzeria i Sigma centrum. Vi är där och släcker med resurser från två stationer. Det ligger ett flerfamiljshus vägg i vägg, men än så länge har det inte behövts några evakueringar, sa Lena Hoffman, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, kort efteråt.

Senare under natten meddelade räddningstjänsten att branden är släckt att de sista efterkontrollerna var på väg att göras.

– Pizzerian är förstörd. Det har brunnit med öppna lågor och även spridits rök i galleriagången, säger Fredrik Mauritzon vid räddningscentralen.

En mataffär ligger vägg i vägg med pizzerian och alldeles intill finns ett bostadshus. Det finns inga uppgifter om personskador eller några evakueringar. Restaurangen ska ha varit tom när branden bröt ut.

Sigma centrum öppnades redan 1966 och var ett av Stockholmsområdets första köpcentrum.