Bolt och Halda integrerar system för automatiserad taxameter

Mobilitet Bolt tar tag i fusket – slår samman app och taxameter Nu är det slutpillat på taxametern hos Bolt. Ett nytt samarbete med teknikbolaget Halda ska eliminera risken för misstag – eller fusk – i bolagets bilar.  ”Det här är revolutionerande. Vi digitaliserar bort den gamla regleringen”, säger Bolts Sverigechef Lina Dahlander. Publicerad: 11 maj


Mobilitet

Bolt tar tag i fusket – slår samman app och taxameter

Nu är det slutpillat på taxametern hos Bolt. Ett nytt samarbete med teknikbolaget Halda ska eliminera risken för misstag – eller fusk – i bolagets bilar. 

”Det här är revolutionerande. Vi digitaliserar bort den gamla regleringen”, säger Bolts Sverigechef Lina Dahlander.

Bolts grundare och vd Markus Villig.Foto: Jesper Frisk.

Är du redan prenumerant, logga in för att fortsätta läsa.

Logga in

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

Det här ingår i din prenumeration:

  • Nordens största affärstidning i digitalt format
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Tillgång till alla låsta artiklar
  • E-tidningen redan kvällen före
  • Di Weekend – Lyxiga livsstilsmagasinet digitalt

Innehåll från Stena RecyclingAnnons

Cirkulär IT-satsning minskar klimatavtrycket

Nu storsatsar Stena Recycling i Sverige med sitt reuse-erbjudande – återbruk av IT-produkter. Bolaget har kapacitet att hjälpa små som stora företag med att förlänga livslängden på alla typer av IT-produkter.

– Elektronikavfall är den snabbast växande avfallsströmmen globalt. Det vill vi bidra till att ändra på. Eftersom vi hanterar både återbruk och återvinning i våra egna processer ger vi företag full koll på spårbarheten, genom produktens hela livscykel. Det ger fördelar i omställningen till cirkulära affärsmodeller, säger Lars Håkansson, Head of Reuse och ansvarig för cirkulära IT-tjänster på Stena Recycling.

Stena Recycling erbjuder företag en komplett lösning för återbruk av datacenter, lagringsutrustning, servrar och workplace IT. I tjänsten ingår allt från hämtning och säker radering av data till återbruk – och återvinning i de fall det krävs. 

Upptäck Stena Recyclings cirkulära IT-tjänster  

För cirkulär IT märks en stadigt ökad efterfrågan, inte minst när det gäller återbruk av datacenter. 

– Vi har en unik produktexpertis och vi både köper företags utrustning och erbjuder företag att köpa återbrukad och testad IT, till bra priser genom oss, säger Lars Håkansson. 

I satsningen ingår ett specialistteam på ett tiotal personer som alla har specialistkompetens inom cirkulära tjänster för IT-produkter.

– Vårt team hjälper till med frågor kring allt från koldioxidbesparing till hur vi jobbar med informationssäkerhet och vår certifiering genom ISO 27001, avslutar Lars Håkansson. 

Läs mer om informationssäkerhet hos Stena Recycling  

Mer från Stena Recycling

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Stena Recycling och ej en artikel av Dagens industri