Biden Helsinki: Presidentti otti käyttöön lyhyet rappuset kompuroinnin jälkeen – mitä tapahtui Suomen-vierailulla?


Joe Biden varautui kompurointiin lyhyillä rappusilla Suomen-vierailulla

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden saapui Suomeen keskiviikkona 12. heinäkuuta osallistuakseen Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen huippukokoukseen. Biden tapasi myös Suomen presidentin Sauli Niinistön kahdenkeskisessä tapaamisessa. Vierailu oli historiallinen, sillä edellinen Yhdysvaltain presidentti, joka vieraili Suomessa, oli George W. Bush vuonna 2006.

Bidenin vierailu ei kuitenkaan sujunut aivan ilman kommelluksia. Biden nimittäin kompuroi lavalla kesäkuussa Genevessä pidetyssä huippukokouksessa, jossa hän tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin. Kompurointi sai paljon huomiota mediassa ja sosiaalisessa mediassa, ja jotkut epäilivät Bidenin terveydentilaa.

Tämän vuoksi Bidenin avustajat ottivat käyttöön varotoimia Suomen-vierailulla. He asensivat lyhyet rappuset lentokoneen ja lavan väliin, jotta Biden ei kaatuisi tai loukkaisi itseään. Rappuset olivat niin lyhyet, että niitä tuskin huomasi. Biden kävelikin niiden yli varmoin askelin ja hymyillen.

Biden ei ollut ainoa, joka käytti lyhyitä rappusia. Myös Niinistö ja muut Pohjoismaiden johtajat käyttivät niitä noustessaan lavalle tai laskeutuessaan sieltä. Rappuset olivat osa turvallisuusjärjestelyjä, joita oli tehty Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Mäntyniemessä.

Biden ei antanut kompuroinnin tai rappusten häiritä itseään. Hän kiitti Niinistöä ja muita Pohjoismaiden johtajia lämpimästä vastaanotosta ja yhteistyöstä. Hän korosti Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen yhteisiä arvoja ja intressejä, kuten demokratiaa, ihmisoikeuksia, ilmastonmuutoksen torjuntaa ja turvallisuutta.

Biden sanoi myös, että hän arvostaa Suomen roolia rauhanvälittäjänä ja sovittelijana eri konflikteissa. Hän mainitsi erityisesti Suomen osallistumisen Afganistanin rauhanprosessiin ja Ukrainan kriisin ratkaisemiseen. Hän toivoi, että Suomi jatkaa näissä rooleissa myös tulevaisuudessa.

Biden lähti Suomesta torstaina 13. heinäkuuta Air Force One -lentokoneellaan kohti Yhdysvaltoja. Hänen vierailunsa Suomessa kesti noin vuorokauden. Se oli osa hänen ensimmäistä Euroopan-matkaansa presidenttinä, johon kuului myös osallistuminen Naton huippukokoukseen Brysselissä ja tapaaminen Putinin kanssa Genevessä.

Mitä mieltä olet Bidenin vierailusta Suomessa?

Bidenin vierailu Suomessa oli merkittävä tapahtuma sekä Suomelle että Yhdysvalloille. Se osoitti, että Pohjoismaat ja Yhdysvallat ovat läheisiä kumppaneita ja liittolaisia, jotka jakavat samat arvot ja tavoitteet. Se myös vahvisti Suomen asemaa kansainvälisellä areenalla ja sen roolia rauhan edistäjänä.

Mitä sinä ajattelet Bidenin vierailusta Suomessa? Oletko iloinen, että hän tuli tänne? Mitä toivoisit hänen tekevän seuraavaksi? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä! 😊

Ja jos pidit tästä artikkelista, jaa se ystävillesi ja seuraa meitä somessa! 👍