Äldre par hittades döda i Filipstad – utreds som misstänkt mord

Uppdaterad idag 17:34 Publicerad idag 14:09 Efter att ha larmats till en adress i Filipstad under onsdagseftermiddagen hittade polisen två avlidna personer i 80-årsåldern. – Vi har inlett en förundersökning om mord, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind. Omständigheterna kring dödsfallen är oklara. En teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen genomfördes under natten mot torsdagen och


Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha larmats till en adress i Filipstad under onsdagseftermiddagen hittade polisen två avlidna personer i 80-årsåldern.

– Vi har inlett en förundersökning om mord, säger polisens presstalesperson Sophia Jiglind.

Omständigheterna kring dödsfallen är oklara. En teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen genomfördes under natten mot torsdagen och och de båda avlidna ska genomgå en rättsmedicinsk obduktion.

– Vi hoppas att det ska ge svar på dödsorsaken, säger Sophia Jiglind.

Hon vill däremot inte gå in på vad det finns för tecken på att de avlidna mördats.

– Förundersökning om misstänkt mord har inletts eftersom omständigheterna kring dödsfallen är oklara. Vi jobbar vidare för att antingen utesluta eller styrka mordmisstankarna, säger Sophia Jiglind.

Finns det tecken på våld?

– Jag kan av utredningstekniska skäl inte gå in på det.

I nuläget har polisen inte pekat ut några misstänkta gärningspersoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.